Екоинспекцията удари със солени глоби фирми във Враца

Екоинспекцията удари със солени глоби фирми във Враца Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца удари със солени глоби две фирми, научи агенция BulNews. Едната е отнесла санкция от 7 000 лева, а другата е ударена с 2 000 лева. Те са наложени през миналия месец по време на проверки на различни обекти на територията на областта.
Едното наказателно постановление е за фирма, извършваща дейности по третиране на излезли от употреба моторни превозни средства. Фирмата е работела без разрешително, изискващо се съгласно чл. 35 от Закона за управление на отпадъците, за което е глобена със 7 000 лева. Другото наказателно постановление е за неизпълнено в указания срок на дадено предписание за привеждане дейността на обекта в съответствие с екологичното законодателство. Фирмата е била глобена с 2 000 лева.
През септември експертите на регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца са извършили общо 71 проверки, като са проверени 60 обекта. От тях 51 броя са планирана с годишния план за контролна дейност и 20 броя са извънредни.
През периода са дадени 13 предписания и са извършени 5 проверки по постъпили жалби и сигнали. 
 
12.10.2018, 08:26 часа
1456 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha