Обучителна програма подкрепя малкия бизнес в Северозапада

Обучителна програма подкрепя малкия бизнес в Северозапада Регионалното сдружение на малкия и среден бизнес – Враца /РСМСБ/ започна обучителната си „Програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще". Откриването бе във врачанския хотел ”Лева“, където ще се провеждат и лекциите. Проектът, подкрепен от Фондация „Америка за България“, е безплатен, предназначен за начинаещи предприемачи.
Срещата откри първият лектор на обучението – Елеонора Негулова – председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес и предприемач в сектора, с 25 годишен опит.
На срещата присъства лично президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър, която разказа за успешния модел в Америка с повече от 60-годишна история. В България Фондацията работи предимно в градовете Враца, Габрово и Търговище.
Партньори на „Програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще" в област Враца са общините Враца, Мездра, Криводол и Хайредин. На откриването присъства зам.-кметът на община Враца Мария Попова и кметът на община Мездра инж. Генади Събков, който заяви пред бъдещите бизнесмени: „Радвам се, че сте избрали правилния път – да инвестирате в себе си. Изключително важно е, че сте го осъзнали, независимо на колко години стартирате идея и сте готови да я реализирате. Важно е, че ще  разчитате на собствените си сили. Ако нещо ни липсва на нас, българите, това е самочувствие. Имаме знание, имаме умение, капацитет и потенциал, но трябва малко самочувствие, някой да ни побутне“, добави още кметът.
Той изрази надежда, че необходимото самочувствие ще дойде от опита на лекторите, които без съмнение са преживели удачите и неудачите на местното развитие.
„Бъдете активни по време на курса. Свикнали сме, когато нещата са ни подарък, да се отнасяме малко несериозно. Напротив, този подарък, който ще получите с този курс, го приемете изключително сериозно, с благодарност и с настървение крадете от занаята, който ще ви бъде представен. Не се отчайвайте!“, призова присъстващите инж. Събков.
Двама млади предприемачи, изминали нелекия път от идеята до реализацията на своя бизнес, представиха своя опит, при който неведнъж са оставали без средства или мотивация, но не са се отказали.
Моделът на програмата обхваща курс от 12 обучителни лекции, показващи практически пътя от идеята за бизнес до успешната му реализация, който често е доста трънлив и зависи от множество фактори.
Обучителната програма е интерактивна, а в края ще има и финансови стимули за най-добрите 5 бизнес идеи, под формата на награден фонд.
Лекциите ще се провеждат всеки четвъртък в заседателната зала на хотел „Лева“.
Фондация „Америка за България“ търси предприемчиви организации с иновативен дух и дейни лидери, които притежават визия и капацитет да осъществят позитивна промяна.
12.10.2018, 09:48 часа
1042 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha