Елена Йончева: Беше очернена не България, а държавата на Борисов

Елена Йончева: Беше очернена не България, а държавата на Борисов "В международен план, България беше очернена, но не нашата България, а Бойко Борисов и държавата, която той създаде за последните 10 години. Самият той призна, че за три дни е чул толкова чудовищни неща за България. Те са чудовищни, но за неговото управление", заяви говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева по бТВ. Тя допълни, че американските медии цитират доклада на Държавния департамент на САЩ за България, където се казва, че служители на всички клонове на правителството са зависими, замесени безнаказано в корупционни практики - подкупи, сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки и търговия с влияние. По думите й в доклада за миналата година се казва, че корупцията е свързана с големите инфраструктурни проекти.
Елена Йончева подчерта, че именно заради това, БСП е призовала разследването на зверското убийство на Виктория Маринова в Русе да бъде международно. Тя коментира, че помощ са предложили от американското посолство, от Брюксел, и това не е случайно. "Имаме добри специалисти, много добри криминалисти и нямам съмнения, че имаме капацитет да доведем до край такова дело. Но нямаме доверие в институциите в България, където е възможно "Ало, Ваньо" , Гинка да купи ЧЕЗ, където мафията се е настанила в държавата, заяви Йончева.
По думите й колкото и добре да е направено разследването, ситуацията в България е такава и затова едно международно участие е щяло да допринесе за него. "Все още има много въпроси защо, на които не е отговорено. Международните експерти щяха да помогнат това да не е така и да спрат всички спекулации", категорична бе тя.
По думите й показателно е, че през 2006г. по свобода на медиите България е била на едно и също място с Франция - 34-то, а сега сме на 111-то място, последно място от държавите от ЕС, сред държави като Конго и Гвинея. 
За вота на недоверие, готвен от левицата, Йончева каза, че той е обсъден много широко вътре в партията, както и на срещи с пациентски, лекарски организации, представители на общинските болници. Тя обясни, че върви един широк дебат- какво да се прави с българското здравеопазване, което в момента, практически, е във фалит - 600 млн. лв. дължат болниците. "Това, което предлага министърът на здравеопазването, е само начин как да се налеят още близо 1 млрд. лв., но от джоба на всеки един българин, за да се закърпи положението. Мотивите за вота на недоверие ще бъдат внесени следващата седмица", заяви Йончева. 
Елена Йончева е хвърлила микрофона си в студиото на бТВ след края на участието й в предаването с водещ Антон Хекимян, стана ясно от думите му след излъчените реклами. Реакцията й е била видяна от вицепремиера Томислав Дончев, който беше следващият гост в предаването и е изчаквал реда си. 
По думите на Хекимян Йончева е реагирала така след въпросите му дали има офшорна фирма с Цветан Василев.
В ефира Йончева категорично отрече тези твърдения. Тя обясни, че е работила в ТВ7, за което има договор за 150 хил. евро, с които е била купена техника и има документи за нея. 
12.10.2018, 10:07 часа
2080 2
Коментари

hulio

17.10.2018, 10:01 часа
тъпо парче си ти петко долен лизач на дебели герберски гъзове

бай Петко

12.10.2018, 10:50 часа
Тъпа, миризлясала п...а! Даже и Станишев се отказа от тебе!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha