Северин за убийството на Виктория: Ударих я и я хвърлих в храстите, не съм я изнасилвал

Северин за убийството на Виктория: Ударих я и я хвърлих в храстите, не съм я изнасилвал

Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че е изнасилил и убил журналистката Виктория Маринова в Русе, е признал частично вината си, съобщава прокурор Бернд Колкмайер от прокуратурата в град Целе, където се намира арестантът.
Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 7 октомври, в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилва. Не е възнамерявал и убийството й, пише "24 часа".„Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството“, заяви още германската прокуратура.
Днес прокуратурата е наредила екстрадацията на Северин Красимиров. Тя очакваше последните документи от България за това, сред които и писмо, че затворите ни отговарят на минималните европейски стандарти.
Северин се е съгласил на опростена процедура по пращането му в България, което означава, че той ще бъде качен на самолета до дни. Крайният срок в такъв случай е 10 дни. Сега се очаква България да прати полицаи за извеждането му и с първия възможен полет на “България ер“ той ще бъде прибран в България.

12.10.2018, 11:24 часа
4093 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha