Деца учиха правилата на движение във Видин

Деца учиха правилата на движение във Видин Децата от Подготвителна група „Ян Бибиян“ на видинската Детска градина “Арабела“ проведоха практическо занимание по Безопасност на движението. Малките колоездачи със светлоотразителни жилетки огласиха велоалеята в парка до Спортната зала във Видин. Те бяха посрещнати от ръководителя на учебния център към Съюза на българските автомобилисти в града Илия Рачев, който им раздаде светлоотразителни стикери и ключодържатели.
"Лепенките можете да ги залепите на чантите, за да ви виждат водачите и да ви предпазват."
Директорът на детска градина Данка Стаменова обясни каква е целта на практическото занимание:
"Децата практикуват как да се движат по велоалеята, къде да се движат майките с бебетата, как да играят на тази площадка."
Какво включва обучението, разказа Милчо Марков, инструктор към Съюза на българските автомобилисти във Видин.
"Запознаване на децата под формата на игри с майсторско управление на велосипеди, минаване по пешеходни пътеки, запознаване със светлините на светофарите."
Родители присъстваха на урока в парка. 
"Децата страхотно се забавляват в момента и всяко едно учене на правила, съчетано със забавление, е най-добрият метод за обучение, така че със сигурност това, което са научили днес за движението по пътя ще го ползваме в реалния живот", каза Радослава Григорова, която е майка на 6-годишния Георги.
Децата разказаха какво са научили по време на заниманието в парка:
"Когато има големи колелета - или да ги изчакваме, или да им кажем да спрат... Не трябва да се паркира тук... Трябва да караме по велоалеята."/БНР
12.10.2018, 15:25 часа
635 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha