Направиха открит урок за историята на община Видин

Направиха открит урок за историята на община Видин Във Видин бе направен открит урок с кмета на града Огнян Ценков. Поводът за инициативата бе 12 октомври - Денят на българката община. Събитието се проведе в залата на общинския съвет.
В открития урок с кмета Огнян Ценков участваха учители и ученици от СУ „П.Р.Славейков“, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Цар Симеон Велики“, ГПЧЕ ’’Йордан Радичков’’, ППМГ ’’Екзарх Антим I”, ПГ ’’Проф. д-р Асен Златаров”, ПТГ ”Васил Левски”, ПГТ ‘’Михалаки  Георгиев’’ и ПГСС „Г.М.Димитров“, гр.Дунавци. На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметът Венци Пасков, експерти от Регионалното управление на образованието.
Ценков  приветства учениците: ”За мен е чест да ви посрещна в сградата на Община Видин днес, когато отбелязваме нашия празник. Той се превръща в една хубава традиция и придобива все по-голяма популярност с осъществяването на различни инициативи от местно и национално значение. 
Целта е да се насочи вниманието към работата на местната власт, постигането на по-добро разбиране за ролята й в развитието на обществото, за стимулиране на по-активно гражданско участие в процесите на управление на местно ниво”.
След това кметът на Общината покани всички присъстващи да разгледат изложбата под наслов „Благодетелите на Видин, избрани за почетни граждани през периода 1886-1945”, посветена на деня на българската община. Кратко експозе за живота и делото на видинските благодетели направи Христина Кирилова, експерт в Регионалния исторически музей.
Ирена Гъркова, учител по история в СУ „Цар Симеон Велики“, откри урока и запозна учениците с историята на Видинската община. Огнян Ценков и Генади Велков говориха за мястото и ролята на органите на местното самоуправление и дадоха полезна информация на младите хора.
А те бяха любопитни да научат повече неща и поставиха на кмета много въпроси, свързани с развитието на икономиката, транспортната инфраструктура, образованието, туризма и опазването на културно-историческото наследство на града ни.
Огнян Ценков акцентира върху прозрачността на управлението и доверието, с което се ползва  кметската институция във Видин. Той отговори и на въпрос за изпълнението на важните за града проекти. Учениците се интересуваха още как Общината се справя с проблема с бездомните кучета. 
Ползването на спортните обекти също бе тема на диалога в открития урок. Ценков пожела на младите хора да бъдат здрави, да се реализират успешно и да следват примера на почетните граждани на Видин. Накрая всички ученици си направиха снимки за спомен с кмета на община Видин.
На 12 октомври бе обявен и Ден на отворените врати. Още една инициатива, свързана с празника, бе извършването в момента или в рамките на работния ден на услуги, които се предлагат като обикновени. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено.
 
12.10.2018, 16:53 часа
674 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha