5 начина да си направите полезно за здравето кафе

5 начина да си направите полезно за здравето кафе Много хора се отказват от кафето през последните години заради манията по здравословен живот, има обаче такива, които не могат без него.
Затова ви предлагаме информация как може да съчетаете приятното с полезното. Трябва само да добавите една от тези вкусни, леснодостъпни и изключително полезни подправки.

1. Черен пипер

Черният пипер действа стимулиращо на храносмилателната система. Той е мощен антисептик, извежда токсините, подобрява обмяната на веществата и работата на стомаха. Добавете в кафето си 2 зрънца и изчакайте няколко минути, за да могат полезните вещества да преминат в напитката.

2. Кардамон

Действа успокояващо, укрепва стомаха. Счукайте в хаванче съдържанието на една шушулка и го добавете в кафето си. Благодарение на етеричните масла, то придобива превъзходен
вкус.

3. Карамфил
Стимулира кръвообращението и намалява кръвното налягане. Етеричните масла на карамфила придават приятен аромат на кафето и премахват негативният ефект от кофеина. Сложете едно парченце карамфил в чашата и изчакайте няколко минути.

4. Канела
Понижава киселинното действие на кафето и алкализира организма. Освен това понижава кръвната захар, което ни предпазва от появата на вълчи глад. Може да добавите към кафето четвърт чаена лъжичка канела на прах или да пуснете цяла кора.

5. Джинджифил
Действа успокояващо на нервната система, укрепва стомашно-чревния тракт, спомага за изгарянето на мазнините, мощен имуностимулатор. При
варенето на кафето може да добавиш малко джинджифил на прах или резенче от корен.
14.10.2018, 08:22 часа
956 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha