Огнен кошмар! Евакуираха жена от дома й при пожар

Огнен кошмар! Евакуираха жена от дома й при пожар Два пожара са вилнели във Видинско през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.
Снощи около 21.30 часа избухнал пожар в къща на ул. „Кокошевец“ в областния град. На мястото незабавно били изпратени екипи с два автомобила на районната служба за пожарна безопасност и защита на населението. Те евакуирали стопанката от горящата къща, след което тя е била откарана в болница за изследвания.  
Огънят унищожил около 25 кв.м. от покривната конструкция на сградата. Изпепелени били мебели и домашно имлущество. Причината за избухването на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред, констатирали експерти след оглед.
В събота около 15.45 часа възникнал пожар в частен дом в Дунавци. Огънят унищожил мебели и бяла техника. Причината за избухването на пламъците е техническа неизправност в газова бутилка, прикрепена към котлон, ползван за готвене.  Екип с един автомобил на видинската противопожарна служба потушил огъня.
На 12 октомври екипи на РСПБЗН-Видин, Белоградчик и Кула гасили осем пожара без материални щети. Горели са сухи треви, храсти и отпадъци в землищата на Иново, Дунавци, Гомотарци, Кошава, Връв, Старопатица и Карбинци. На 13 октомври дежурните екипи отново гасили четири пожара без щети извън урбанизирани територии – в землищата на Покрайна, Неговановци, Чифлик и Брегово. На 14 октомври пожарите без материални загуби били общо 11 – в землищата на Новоселци, Капитановци, Градец, Видин, Кошава, Сланотрън, Иново, Брегово, Салаш и Гюргич.
 
15.10.2018, 10:01 часа
2139 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha