Митничари предотвратиха измама за 112 000 евро

Митничари предотвратиха измама за 112 000 евро Опит за фиктивен износ на стока, поставена под митнически режим „Транзит", предотвратиха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево.
По документи стоката е превозвана от товарен автомобил с турска регистрация, който се явил на изходящо трасе на МП Капитан Андреево на 03.10.2018 г. Шофьорът на камиона, турски гражданин, е декларирал, че превозва от Холандия и Германия за Турция през България групажна стока с общо тегло 22 670 кг. При претегляне с електронна везна е констатирана разлика в килограмите между представените документи и наличния товар. При последвалата проверка митническите служители установяват, че в товарното помещение липсва част от декларираната стока. На практика в камиона не се превозва описаната в документите система за изпомпване на лепило. Машината, която намира приложение в автомобилната индустрия, е с тегло 4183 кг и е на стойност 112 521 евро. Срещу шофьора на камиона е съставен акт за установяване на административно нарушение.
Според експерти подобни измами целят в европейската държава, откъдето тръгва товара, да се ползва неправомерно правото на данъчен кредит, което възниква с износа на стоката.
15.10.2018, 11:54 часа
579 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha