Бъдещите мисии до Марс ще стартират от Кипър

Бъдещите мисии до Марс ще стартират от Кипър Бъдещите мисии до Марс стартират от Кипър. Учени-космолози обсъждат тези перспективи на Международната космическа среща на върха (International Space Summit), която се провежда от днес до петък (19 октомври) в Никозия.
В продължение на 5 дни кипърската столица е център на международната космическа наука, събирайки най-добрите световни учени. Във форума участват ръководители и експерти от водещите космически агенции в света – НАСА и Института за космически изследвания на Русия, министри, изследователи на Космоса, представители от Европа, Китай, Индия, Обединените арабски емирства.
Конференцията е специално посветена на Марс. На нея ще бъдат обсъдени перспективите за по-широко международно сътрудничество на Земята и в Космоса за изучаване на "червената планета". Научните дискусии ще очертаят използването на различни инструменти за нейното изследване, както и бъдещите многостранни космически мисии, които ще бъдат изпратени до Марс.
Международната среща на високо равнище се организира от Кипърската организация за изследване на космоса. Създадена преди 5 години с участието на ключови международни експерти от академичните среди и индустрията, тя насърчава научните изследвания в областта на Космоса, астронавтиката, астрофизиката. Целта е да се развие местната космическа индустрия и Кипър да бъде поставен на космическата карта.
15.10.2018, 15:54 часа
813 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha