Полицай ще лежи в затвора за убийство и укриване

Полицай ще лежи в затвора за убийство и укриване Пловдивският апелативен съд не се смили над бившия полицай Никола Ерелийски и го остави да лежи 2-годишната си присъда в затвора. Това стана 5 дни след като окръжният съдия в Пловдив Елена Захова отсече, че абсолютната давност не е изтекла. Същото потвърди и колегата й от по-висшата инстанция Христо Крачолов.
Ерелийски блъсна със 124 км/ ч и пиян таксиметровия шофьор Радостин Николов на 30 август 2009 г. Месец и половина по-късно той умира от травмите.
След като научава, че ше лежи в затвора, още същия ден на 22 март 2011 г. Никола Ерелийски хваща самолета и бяга в Англия. Крие се от правосъдието над 7 години. Заловен е едва на 17 август т.г. и е пратен в пловдивския затвор на 1 октомври. Според защитата му адвокат Катина Бончева точно на 22 септември е изтекла абсолютната давност и той трябва незабавно да бъде освободен.
"Пловдивският окръжен съд абсолютно законосъобразно е преценил, че не е изтекла давността. Органите на полицията и прокуратурата са проявили изключителна активност за издирването му. Има 34 докладни записки, изтъкна Крачолов. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
"Ще обсъдим възможността за подаване на жалба в Европейския съд в Страсбург за нарушаване на Конвенцията за правата на човека", коментира адвокат Катина Бончева.
16.10.2018, 12:50 часа
1194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha