Ето кои пътища ще се правят в Монтана догодина

Ето кои пътища ще се правят в Монтана догодина В бюджета за 2019 година да бъдат предвидени средства за предпроектни и проектни проучвания за изграждане на път от Дива Слатина до граница със Сърбия ще настоява областният управител Росен Белчев и депутатите от ГЕРБ в региона.
Пътят е от ключово значение за изграждане на граничен контролно- пропускателен пункт между двете страни на територията на област Монтана, уточни народният представител Дилян Димитров. Става дума за 13 километрово трасе през местността Каца камък, което ще отвори региона на Западна Стара планина и ще даде повече възможности за развитие на туристическия бизнес.
Списък с приоритетни пътища за основен ремонт в Северозапада трябва да представят днес областните управители на Видин Враца и Монтана в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 
Пътищата ще бъдат включени в бюджета на министерството за следващата година, съобщи Росен Белчев. Областният управител на Монтана ще настоява за четири пътни отсечки – това са Враца - Вършец; Долно Церовене - Вълчедръм; Монтана - Мърчево и Пали лула през Охрид, Бойчиновци, Владимирово, Громшин до Лехчево.
Три пътища от регион Монтана влизат в списъка за финансиране по постановлението на Министерски съвет, с което бяха отпуснати 150 милиона лева за ремонти на републиканска пътна мрежа, съобщи Дилян Димитров. Това са пътя Монтана - Белоградчик.
За два участъка от него допълнително са отделени 5,3 милиона лева. Плановете са през следващата година пътят да бъде готов до границата с област Видин. Другият път, за които има 3,5 милиона лева е Лом - Сталийска махала - Дондуково - Дреновец. Третия път е Лехчево – Фурен - Главаци - Криводол - Монтана. За него са предвидени 2 милиона лева.
16.10.2018, 14:20 часа
3779 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha