Ментета на обувки, дрехи и аксесоари хванаха на ГКПП "Капитан Андреево"

Ментета на обувки, дрехи и аксесоари хванаха на ГКПП "Капитан Андреево"

Хиляди задържани на ГКПП Капитан Андреево фалшификати на световноизвестни марки спортни обувки, текстилни изделия и аксесоари са унищожени под контрола на митница Бургас, съобщиха от Агенция "Митници". Стоките - общо 8312 артикула, са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.
Механично са нарязани 3681 чифта спортни обувки и маратонки, 3594 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, шалове и 1037 дамски чанти, портмонета и колани, носещи логото на известни брандове.
Те са били заловени от митническите служители на пункта "Капитан Андреево" през тази година при опити да бъдат пренесени в нарушение на европейския регламент и на Закона за марките и географските означения.
За задържането са били уведомени представители на правопритежателите на марките. Те са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Правопритежателите поемат разходите по унищожаването.
За деветте месеца на 2018 година при 170 случая на МП "Капитан Андреево" са задържани 210 165 артикула във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения. Най-често задържаните стоки през периода са облекла, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки

16.10.2018, 14:21 часа
787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha