Найджъл Фарадж призна, че Юнкер го нарекъл "копеле"

Найджъл Фарадж призна, че Юнкер го нарекъл "копеле" Найджъл Фарадж, който беше водещ агитатор за Брекзит, обяви, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер си сложил ръката на рамото му и го нарекъл "копеле", съобщават британски медии.
Фарадж е направил разкритието по време на митинг в подкрепа на Брекзит под наслов "Излизане (от ЕС) означава излизане" в Борнемут.
"Влязох в Европейския парламент, имаше около 100 камери и там ме чакаше Юнкер. Той се приближи, сложи ръка на рамото ми и заяви: копеле. Вероятно заради това им казах в онази сутрин, че когато дойдох тук преди 17 години, аз ви заявих, че ще започна кампания за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. И вие ми се изсмяхте. Е, казах аз, сега не се смеете, нали", разкрил той.
Фарадж уточнил, че въпросният инцидент е станал в деня след референдума за Брекзит през 2016 г., по време на дебат по темата в Европейския парламент.
Бившият лидер на Британската партия за независимост също така призовал гласувалите за Брекзит 17,4 млн. гласоподаватели "да се изправят и да се сражават отново", след като обявил планове да "реактивира народната армия".
Той призовал британския народ не само да се свържат със своите депутати, привърженици на Брекзит, но също така с депутатите, привърженици на Брекзит, добавяйки: "Тези депутати ще се нуждаят от вашата подкрепа, след като са поставени подложени на огромен натиск."
Фарадж е казал на привържениците на Брекзит да "притискат" депутатите си да се борят за Брекзит и "да ги накарат да усетят топлината".
Фарадж бил приветстван с бурни аплодисменти, завършвайки речта си по следния начин: "Ние ги бихме веднъж и ако става въпрос за това, приятели, ще ги бием отново."
16.10.2018, 14:50 часа
860 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha