Нови придобивки за Дома за лица с увреждания в Мездра

Нови придобивки за Дома за лица с увреждания в Мездра Нови придобивки получиха потребителите на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания /КСУДЛУ/, ползващи Центровете за настаняване от семеен тип и защитено и преходно жилища в Мездра. Два електрически бойлера, две готварски печки, перилни препарати и тонколона. Бойлерите са дарени от производителите „Теси“ ООД гр. Шумен и „Вимакс Крима” ООД гр. София. Едната готварска печка с чугунени нагревателни плочи е от „Елдоминвест“ ООД – Варна, а другата  - Crown е подарък от „Зора-ММС“ ООД  - София.
Фондация "Надежда 2001-98 "  - София е осигурила перилните и почистващи препарати на стойност 507,44лв.
Най-харесваният от възпитаниците на дома дар - Активна 12-инчова тонколона AZUS, е дарение от фирма "Техномоби" ЕООД – Хасково.
Децата и лицата с увреждания, които са ползватели на услугата ЦНСТ и Защитено жилище и ще се възползват от новите придобивки са 56. През летните месеци те сами боядисаха оградата на базата с цветовете на националния флаг, с което са много горди. Преди месец 8 от тях бяха включени в националната програма за заетост на лица с увреждания и ще бъдат в помощ на изградената в района хранителна банка.
Директорът на комплекса Диана Вутова уточни, че получават различни дарения, с които подобряват и разнообразяват живота на потребителите на услуги.
18.10.2018, 13:46 часа
802 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha