15 училища в Монтана получават средства за безплатен wi-fi

15 училища в Монтана получават средства за безплатен wi-fi Средства за изграждане и развитие на безжични интернет мрежи ще получат 15 училища в област в Монтана, съобщи началникът на Регионалното управление по образованието Трайка Трайкова.
Парите са  осигурени с решение на правителството от 10 октомври. Близо 7 милиона и 70 хиляди лева ще бъдат разпределени за 550 държавни и общински училища в страната. 
Всички 300 начални учители в област Монтана ще бъдат обучени как да използват дигитални технологии в образователния процес, уточни Трайкова при представянето на целите на проекта.
Той е пилотен за Северозапада и заради големия интерес до края на годината най-вероятно ще бъдат обучени 900 начални учители от Монтана, Видин, Враца, Ловеч и Плевен, уточни Гергана Паси - председател на Дигитална национална коалиция. 
Социологическо проучване, проведено през май, сочи, че над половината от началните учители в региона се чувстват неуверени да използват дигиталните технологии в образователния процес.   
В Монтана първите обучения са проведени в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия", където има вече шест компютърни кабинета и зала с интерактивна дъска.
„Практиката показва, че повечето учители нямат нужната квалификация и не ги ползват. Това е основният проблем”, счита директорът на гимназията Красимира Каменова 
Обученията дават умения на преподавателите в използване на интерактивна дъска, как да направят по-интересен традиционния урок за учениците, как да запишат видео-урок. 
18.10.2018, 14:19 часа
2922 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha