Румен Радев покани кралица Елизабет Втора в България

Румен Радев покани кралица Елизабет Втора в България Президентът на България Румен Радев е поканил британската кралица Елизабет II или член на кралското семейство да посети страната ни през следващата година, когато се навършват 140 години от установяване на дипломатически отношение между двете държави. Това стана ясно от думите му след срещата с Нейно Величество Елизабет II кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия в Бъкингамския дворец. Държавният глава бе придружен и от своята съпруга Десислава Радева. 
"Аудиенцията при кралицата не ражда новини, тя е новина, сама по себе си. Поканата за аудиенция е знак за приятелските отношения между двете страни", заяви държавният глава.
Той обясни още, че кралицата е проявила "жив интерес към историята и културата на нашата страна". 
"Между България и Великобритания има стратегическо партньорство и отличен политически диалог. Има активно сътрудничество в редица области. Поканата за аудиенция е знак за уважение между двете страни, за чието развитие работят нашите държави. Това беше потвърдено и по време на тази аудиенция", обясни Радев. 
18.10.2018, 16:08 часа
1030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha