Арестанти малтретирали бияч на дете, карали го да признае, че е убил Георги в Борисовата градина

Арестанти малтретирали бияч на дете, карали го да признае, че е убил Георги в Борисовата градина

Съкилийници са малтретирали психически, физически, включително и сексуално Патрик Първев, който бе задържан през 2015 г. за жестокия побой на 3-годишния Христо "Еци". 
Първев и съучастникът му Александър Донов бяха разпитани днес по делото за убийството на Георги в Борисовата градина. Подсъдим за престъплението е 21-годишният Йоан Матев. Оказа се, че Първев е бил разпитван и в следствения арест по случая с Йоан Матев. 
Според показанията, саморъчно написани през юли 2015 г. от Първев, той е бил измъчван в ареста от съкилийници, които го карали да признае, че е убил Георги в Борисовата градина. Един от тях, на име Калин, бил най-активен в тормоза. Той го карал да се съблича гол и с четка за зъби да мие пода, не му давал да се храни с останалите съкилийници, редовно го шамаросвал. Според първите показания на Първев, това било, за да признае, че е убил Георги.
Днес в софийския градски съд той отрече да е бил малтретиран за това, а  мъченията, включително и сексуални, били като отмъщение за стореното от него - побоя над малкия Еци. Първев каза, че саморъчно написаните показания, не са надписани от него. Заяви, че никога не се е оплаквал на надзирателите, че е бит. Затова съдът назначи графологична експертиза, която да каже дали почеркът и подписите са негови. Преди него бе разпитан съученик на Йоан Матев - Сергей Андреев, който обясни, че в класа се шегували, че Матев много прилича на момчето от кадрите на МВР от Борисовата градина, но никога не го мислели сериозно. При показване на записите в полицията съученикът на Матев го разпознал по специфичния начин, по който си вдигал дънките. 
Началото на съдебното заседания започна с изслушване на обажданията на телефон 112, с които се подава сигнал за убийството на Георги и двама, които дават свои версии за това, кой е евентуалният извършител. Първата, която подава сигнал на телефон 112, е приятелката на Георги - Лора, и това става в 11:46 на 2 юни 2015 г.
В съдебната зала се чу от записите как момичето плаче и се моли веднага да бъде изпратена линейка, защото има наръгано с нож момче в Борисовата градина. В продължение на 1 минута тя плаче и се опитва да обясни на дежурната на телефона 112 къде се намира. Чутото в съда беше много потискащо и сърцеръздирателно. След това следва ново обаждане на телефон 112 в 11:57, от който запис става ясно, че приятел на Георги звъни и пита какво се случва с линейката. В продължение на 3 минути момчето се опитва да насочи линейката, която не знае откъде да влезе в парка.
Междувременно в 11:59 следва ново обаждане, което вече е на фона на сирените и от този запис става ясно, че същото момче обяснява на дежурната, че линейката ги е подминала и се започва отново да ги насочва как да стигнат до конната база. От 112 го прехвърлят директно на центъра за спешна помощ, за да ги насочва по пътя. Междувременно, малко по късно в 13 часа, 13:26 и 14:08, две 16-годишни момчета подават сигнал за евентуалните извършители на убийството. Едното твърди, че това са фенове на Левски-Запад, а другото, че Георги е наръган от двама братя близнаци. 
Делото продължава с разпит на още свидетели. 

18.10.2018, 16:48 часа
2082 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha