Рекорден скок в цените на горивата у нас през последния месец, ще става и още по-лошо

Рекорден скок в цените на горивата у нас през последния месец, ще става и още по-лошо Рекордно поскъпване на горивата у нас. Дизелът продължава да надскача нивата от 2.60 лв. за литър, което е рекорд за последните 3 години. Бензинът също се оскъпи сериозно за месец и вече излиза по-солено дори от традиционно скъпото гориво през лятото. Според енергийните експерти поскъпването на петрола е причина и за скока на горивата у нас. 
Само за последния месец горивата са поскъпнали между 20 и 40 стотинки за литър. Така бензинът вече стига лев и 30, а дизелът – до над 2 и 60 лв.  Това са цените, които посрещат шофьорите по бензиностанциите този октомври. Ръстът не спира и в последните дни, а потребителите са категорични – цените са твърде високи, отбелязва Канал 3.
Тенденцията горивата да скачат много по-бързо отколкото спадат при промяна в цената на петрола, експертите обясняват с пазарни принципи. И така дори след месец петролът да поевтинее, търговците няма да свалят цените у нас, докато има кой да плаща за вече по-скъпата суровина.
19.10.2018, 13:33 часа
1355 1
Коментари

Моето Име

21.10.2018, 12:41 часа
Давайте го насам тоя поскъпнал до лев и трийсет бензин- купувам!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha