Зимата идва! Ченгетата масово тарашат за незаконни дърва във Врачанско

Зимата идва! Ченгетата масово тарашат за незаконни дърва във Врачанско Ченгета са иззели незаконни дърва във Врачанско, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Акции са направени в две големи села – Долна Кремена и Хайредин.
Служители на районното управление в Мездра и служители на Регионална дирекция по горите - Берковица са провели акция в село Долна Кремена. Четирима са откритите в селото нарушители на закона. Общо 8 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и превозни билети, удостоверяващи законен произход, установили проверяващите. В два от имотите униформените открили по два кубика дърва, в друг – три кубика, а в третия – един кубик. Горските служители съставили актове на нарушителите. 
По същото време през деня е извършена акция и в село Хайредин. В дома на 70 годишния А.А. са намерени четири кубика незаконни дърва за огрев, а в притежанието на неговия съселянин Д.Д. – кубик и половина. Лесничеите от Държавното горско стопанство в Оряхово са съставили актове и на двамата мъже.
Междувременно, в село Борован, е заловен с половин кубик незаконно притежавани дърва 26-годишен мъж. Той управлявал „Фолксваген Поло“ и не притежавал превозен билет за дървата. Установено е и, че водачът е неправоспособен. Автомобилът и дървата са иззети от горските.
 
20.10.2018, 10:46 часа
3642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha