Булсатком обжалва 10 000 лв. глоба за смърт на работник

Булсатком обжалва 10 000 лв. глоба за смърт на работник Глобата от 10 000 лв. за смъртта на свой техник по време на работа обжалва "Булсатком" пред Хасковския районен съд. След инцидента санкцията бе наложена на фирмата от Инспекцията по труда. Заседание е насрочено за другия месец.
Припомняме, че 30-годишния техник Мирослав Петков загина през юли тази година. Във фаталния ден Мирослав и негови колеги бяха изпратени в хасковското село Подкрепа за отстраняването на авария след паднал гръм. Там младият мъж бе поразен смъртоносно от ток.
Впоследствие от Инспекцията по труда констатираха, че не е приложена писмена инструкция за безопасна работа с цел предварително информиране за избягване на рисковете за живота и здравето на работниците при работа с електрически ток. 
На "Булсатком" бе издадено и предписание да се осигурят подходящи квалификационни обучения по електробезопасност на работещите. Те трябва да залегнат като задължително условие в длъжностните характеристики. На следващо място трябва да се преразгледа оценката на риска и да се предприемат адекватни мерки за отстраняването му.
21.10.2018, 14:59 часа
1356 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha