Радан Кънев: Само демократичната десница може да се справи с групата Борисов - Пеевски - Цацаров

Радан Кънев: Само демократичната десница може да се справи с групата Борисов - Пеевски - Цацаров Единственият вариант България да има силно и единно управление в бъдеще, е това, в което демократичната десница участва. В противен случай ще наблюдаваме разпад и простотия, заяви Радан Кънев.
Той изтъкна пред bTV, че избирателите на демократичната десница са единствените с ясно заявени европейски виждания и трябва да участват в управлението. Тази десница обаче трябва да бъде силна и единна, защото иначе ще бъде слаба и отново няма да може да се справи "с групата Борисов - Пеевски - Цацаров, която управлява държавата".
ДПС натрапва позицията си на незаменим партньор. Те заявяват, че искат да управляват по-пряко. Сидеров е ДПС и това е ясно, каза още зам.-председателят на ДБС Радан Кънев.
Според Кънев примерите за коалицията между ГЕРБ и ДПС са много. Запитан за такъв пример, той каза: "Всяко ниво на назначение в изълнителната власт, още от министър Караниколов през десетки подобни. Не мисля, че очевидното трябва да се доказва, не мисля, че е най-важното. Има тежки проблеми, които се крият зад тази изключително просташка драматизация. Защо говори това Симеонов? Не просто, че има просташки маниер. Те се състезават. Намираме се в състезание по вулгарен популизъм, водачът в надпреварата е авторът на думите "Аз съм прост, вие сте прости". Нинова му подражава. БСП, ако не друго, поне дълго време държеше приличен публичен език. Сега Нинова се прави на Бойко. Всъщност Нинова се прави на Виктор Орбан. Всички са в надпреваера кой да е най-големия лъже-популист и консерватор".
Кънев изтъкна, че състезанието за властта не е състезание по големите въпроси, които тревожат цяла Европа, а е състезание "кой да бъде по-големия националист, кой да бъде по-големия русофил, кой повече да се подложи на Кремъл".
Той посочи кой е основния дебат в Европа към момента - дали тя да бъде единен съюз, който да ни защитава сигурността, да ни пази от корупция, да има единна мигрантска политика, или да се разпадне на национални държави. Според Кънев втората теза се защитава от "политически ментета - Качински, Салвини...".
"Този дебат ни засяга повече от всеки друг. Ако се тръгне към разпад Холандия ще оцелее, пеериферните държави сме уязвими. Ние трябва да се борим съюза да е единнен повече от холандците", заяви Кънев.
„Въпросът с оставката на Валери Симеонов всъщност е заради провала на социалната политика. България няма дори минимално ниво на социална защита“, заяви Кънев и допълни, че БСП с всичките си тежки кусури, заради които не трябва да влиза повече във властта, стоят настрана.
25.10.2018, 10:04 часа
1194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha