Лекарите в Канада ще предписват рецепти за ходене в музей

Лекарите в Канада ще предписват рецепти за ходене в музей Визита в музей като допълнение към традиционните лечения на болестите? От идния четвъртък това вече ще могат да предписват лекарите в Канада в рамките на пилотен безпрецедентен, според инициаторите му, в света проект, предаде Франс прес.
Проектът е плод на партньорството между асоциацията Лекари франкофони от Канада и Музея на изящните изкуства в Монреал. Той ще позволи на пациенти, страдащи от различни здравни и ментални проблеми, както и на техните близки, да се възползват от положителния ефект на изкуството върху здравето в рамките на безплатни визити.
В първа фаза на проекта лекарите, които участват в него, ще могат да предписват до 50 рецепти за визити на колекциите и на експозициите на музея в Монреал. Всяка една от визитите ще е за максимум двама възрастни и двама непълнолетни. Досега около 100 лекари са се записали, за да бъдат част от проекта.
Според специалистите ползите от гледането на произведения на изкуството в музея са върху "нивата на неврохормоните, които се отделят при физическа дейност". Ползите следователно могат да се усетят при неврохормоните, замесени в депресията, стреса и страха, казват специалистите.
26.10.2018, 11:23 часа
682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha