ДПС поиска оставка на правителството и предсрочни избори

ДПС поиска оставка на правителството и предсрочни избори

Оставка на правителството и предсрочни избори поиска ДПС след заседанието на Централния съвет на партията.
Оценката ни е, че участието на националистите във властта нанася огромни щети на демокрацията, ерозира държавността и подкопава крехкото доверие в институциите, коментира лидерът Мустафа Карадайъ. Основна отговорност носи ГЕРБ, допълни той. И определи управлението като пълен провал. И обясни, че несъобразяването с европейските ценности поставя под въпрос евроатлантическата ориентация на страната. А непрекъснатите скандали поставяли страната пред риск. Демокрацията е заплашена, стабилността е пред риск и това изисква спешни действия от нас, категоричен бе Карадайъ.
ДПС заявява, че това управление е вредно за страната и призовава всички нацианално-отговорни партии да се обединят за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността. Призова всички партии и институции да предприемат необходимите действия да запазят мира, да защитят демокрацията и да гарантират правата и свободите на всички на български граждани.
Има различни изходи - или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или пазарът е за всички, за цялата страна, коментира Карадайъ. Той обаче не разкри какви ще бъдат тактическите им действия в изпълнението на тази задача, но уточни, че ще бъдат използвани всички демократични политически инструменти.
Предсрочни избори в тази ситуация са неизбежни, категоричен бе Карадайъ. "Въпросът е какво се случва в държавата. Не споделяме философията стани да седна. Какво като ще има ново правителство в рамките на тази НС или ново след избори, ако ще се случва същото в страната", попита лидерът. Според него алтернативата не била в персоните, а в същността на развитие на страната, в ясната програма за ускорено развитие на страната.
Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неибежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и ние ще платим по-висока цена, каза още Карадайъ и се обърна към партиите с доказана привързаност към европейските ценности.
ДПС ще поиска среща с главния прокурор и шефовете на върховни съдилища заради решение на Общинския съвет в Стара Загора да сменя имена. Карадайъ видя в това план за нов Възродителен процес.

26.10.2018, 15:28 часа
948 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha