Протести срещу високите цени на горивата

Протести срещу високите цени на горивата Протести срещу високите цени на горивата ще има в няколко града на страната – София, Пловдив, Пазарджик, Хасково, Бургас. Протестиращите планират блокади на възлови булеварди и бензиностанции заради нелогичната според тях разлика в цените на горивата в различните райони на страната. От началото на годината бензинът е поскъпнал с почти 18%, а дизелът с почти 20%. Това показва справка в сайта "Фуело", който следи ежедневно цените на горивата. Според данните средната цена за страната на най-разпространения бензин А 95 е 2,38 лв. за литър. Само за един месец той е поскъпнал с 10 стотинки, а за година - с 35. Дизелът днес е средно 2,42 лв. Неговата цена е с 12 стотинки по-висока от началото на месеца, а поскъпването от миналата година е с 40 стотинки. 
Началото на протестите срещу високите цени на горивата бе поставено вчера във Велико Търново. За днес в Пловдив блокадите са насрочени за 15 часа. Сборният пункт е паркингът на "Хоум макс". В същия час започват протестите и в Пазарджик. Там ще има автошествие, което ще тръгне от стадион "Георги Бенковски“ и ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в района, А-95 се продава 2,44 лв/л, а дизелът за 2,50. лв/л. В Хасково, протестиращите се събират в 17 часа, на площад "Свобода“. 
Предварително участие в социалните мрежи са заявили 1000 души. В Бургас шофьорите се организират през социалните мрежи в група, която се казва "Шофьори Бургас“. Сборният пункт на протеста е паркингът на МЕТРО в 14,00 часа. Организаторите на протеста призовават днес да се носят касовите бележки от последното зареждане в съответния град, за да се внесе колективна жалба в Комисиите за защита на конкуренцията и на потребителя.
27.10.2018, 14:45 часа
914 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha