Общинските съветници във Враца пращат писмо до здравния министър за Кожния център

Общинските съветници във Враца пращат писмо до здравния министър за Кожния център Общинските съветници от Враца ще изпратят писмо до здравния министър Кирил Ананиев, с което искат промяна на националната здравна карта и увеличение на леглата на Центъра за кожно-венерическизаболявания във Враца.
На днешната сесия на местния парламент бе гласувано обръщението, което е по предложение на зам.-председателяна общинския съвет Владимир Христов.
Припомняме, че легловата база на лечебното заведение във Враца бе орязана и остана само с 5 места.
Това стана факт с утвърждаването на националната здравна карта, според която за област Враца са необходими 15 легла за активно лечение на кожни и венерически болести. 10 от тях са разпределени за врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“, а на кожния център е поставен лимит от 5 легла.
Местните сенатори посочват, че оцеляването на това лечебно заведение, чийто капитал е 100% собственост на община Враца, е от голямо значение не само за Северозапада, но и за Софийска и Благоевградска област. Според тях поставеният лимит от 15 легла за активно лечение на кожни и венерически болести и лимитът от 5 легла за кожния център по утвърдената национална здравна карта лишава пациентите от правото им на избор на лечебно заведение за болнична помощ.
Ето защо те искат Кожния център да разполага поне с 10 легла, като всички такива центрове в страната. 
 
30.10.2018, 12:28 часа
777 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha