Отборът на Монтана се класира за финала на "Моят град е моята крепост"

Отборът на Монтана се класира за финала на "Моят град е моята крепост" Отборът на област Монтана е четвъртият финалист в образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. В провелото се в Габрово състезание участваха и ученически отбори от областите Велико Търново, Видин, Враца, Ловеч, Габрово и Плевен, които бяха „изпитвани“ от звездните водещи Димитър Рачков и Васил Василев - Зуека.
Мирослав Дамянов от ПМПГ „Св. Климент Охридски“ и Лилия Атанасова от 3 ОУ „Иван Вазов“ от Монтана спечелиха максимален брой точки в изключително оспорвана надпревара, тъй като отборите постигнаха почти равен резултат, показвайки отлични знания. Втори са отборите на областите Ловеч и Видин. Трето място спечели  отборът на домакините от област Габрово. 
Състезателите бяха оценявани от жури с председател министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, а членове бяха заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството и на образованието и науката Деница Николова и Таня Михайлова, кметът на община Габрово Таня Христова и областният управител на Габрово Невена Петкова.
Състезанието в Габрово бе последният полуфинал от инициативата, която срещна ученически отбори от всички области на страната, спрямо регионите за планиране. Домакини на полуфиналите бяха градовете Шумен, Кюстендил, Сливен и Габрово, които са сред общините отличници на оперативните програма „Регионално развитие“ 2007-2013 и „Региони в растеж“ 2014-2020. Големият финал ще се проведе на 4 ноември в зала 1 на НДК в София. Тогава на сцената ще се изправят четирите отбора финалисти - от Шумен, Перник, Кърджали и Монтана.
31.10.2018, 11:05 часа
657 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha