Андрей Райчев: В момента Бойко Борисов си мисли за нов съюзник

Андрей Райчев: В момента Бойко Борисов си мисли за нов съюзник Всяка седмица има нов скандал – оградата, хасковската история, Истанбулската конвенция, бягствата от затворите. Единственото ново е, че през последните седмици скандалите се пренесоха при Патриотите, заяви социологът Андрей Райчев.
До майските избори има още 20 седмици и всяка седмица ще има скандали – предстоят ни още 20 такива скандала, добави той.
Причината Патриотите да са във фокуса на скандалите е, че арогантността на Валери Симеонов гръмна. Валери Симеонов влезе в телевизията с една сцена с баба, която пресичаше границата и за която каза, че си знаела правата. Арогантността, която притежава, не е нещо ново, тя просто гръмна. Той просто си намери майстора. Най-после привлече вниманието и върху него се стовари мълнията на общественото мнение, заяви още Райчев пред БНТ.
Парламентът изпада в криза, защото Нинова и ДПС започват да показват силата си. Силата им е там, че те излизат от парламента и той не може да функционира без Марешки, посочи политическият анализатор.
По думите му проблем за управляващата коалиция е и външнополитическата ориентация на партиите в коалицията Обединени патриоти. Не че Сидеров и Симеонов са несъвместими като личности, но единият вика "Крим е руски", другият – "Русия е окупатор". Въпрос на шах е, в момента Борисов си мисли: "Трябва ни друг съюзник, тези не стават за нищо". Май или септември догодина ще има двойни избори, така не може да се управлява, подчерта Андрей Райчев.
Той коментира и скандала с арестите в Агенцията за българите в чужбина. Мислехме си, че македонците и бесарабските българи са българи, но и в двата случая вече не е така. Оказа се, че като отвориш тази бутилка с шампанско (Македония – б.р.), вътре няма нищо – изветряла е. Те са отделна нация, малка част от тях отчасти имат желание да станат българи. България е проляла реки от кръв за Македония, но независимо от това е време да се разделим с тази илюзия. Ние не тръгнахме с нов подход. Вместо да раздаваме паспорти, трябва да направим университет и телевизия там – да виждат какво сме ние сега, каза още социологът.
03.11.2018, 11:05 часа
1205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha