БСП иска оставката на правителството и предсрочни избори

БСП иска оставката на правителството и предсрочни избори БСП отново поиска оставката на правителството и предсрочни избори. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова предупреди, че във вторник депутатите няма да се регистрират в началото на пленарното заседание.
 Според програмата на парламента утре народните представители трябва да обсъждат на първо четене законопроектите за бюджет на НЗОК, на ДОО и на Държавния бюджет за 2019 г.
В петък депутатите също не работиха заради липса на кворум. Още миналата седмица БСП и ДПС декларираха, че няма да се регистрират, докато няма оставки в правителството. Вчера и от партия "Воля" дадоха заявка, че вече няма да помагат на управляващите в осигуряването на кворум. 
Днес Корнелия Нинова за пореден път настоя за оставка на правителството и предсрочни избори. Тя отказа да се ангажира с прогноза кога биха могли да се случат те, но допълни, че с всеки изминал ден е все по-видно колко наложителни са.
По повод скандала и арестите в Агенцията за българите в чужбина, Нинова подчерта, че това ни е отдалечило от Шенген. "Такъв тежък удар пред Европа не сме имали, коментира лидерът на БСП и допълни, че "Няма да видим Шенген, върнаха ни десетки години назад".
Тя настоя да се види кои хора са получили български паспорти без да имат право на тях и веднага да им бъдат отнети. 
БСП представя днес свой алтернативен бюджет, който се заканват да изпълнят, когато дойдат на власт.
05.11.2018, 13:15 часа
1074 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha