Прокуратурата хвана в нарушения в общински съвети в страната, Мездра е сред тях

Прокуратурата хвана в нарушения в общински съвети в страната, Мездра е сред тях Върховната административна прокуратура откри редица нарушения в подзаконовите нормативни актове, приети от общинските съвети в страната. При проверките е установено неспазване на принципите за прозрачност и съгласуваност на решенията. Сред хванатите в нарушения е и общинският съвет в Мездра. 
Сред оспорените подзаконови нормативни актове са наредби за местните данъци и такси, реда на придобиване и управление на общинско имущество, условията за поставяне на премстваеми обекти и управление на общинските пътища.
Силистра, Габрово, Перник, Велинград, Димитровград, Симеоновград, Пещера, Севлиево, Гълъбово, Трявна, Габрово, Радомир, Бобов дол, Трявна, Дряново, Сунгурларе, Трън, Созопол, Поморие, Карнобат, Айтос, Несебър, Севлиево, Трявна и Рила са останалите общини, в които са открити нарушения.
Изготвени  са 94 прокурорски акта до съответните административни съдилища, към момента 25 са уважени.
От прокуратурата припомнят, че проект на нормативните актове трябва да бъде публикуван на страницата на съответната, а на заинтересованите лица се предоставя минимален срок от две седмици за предложения и становища по проекта.
05.11.2018, 16:26 часа
1723 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha