„Приятели, помагайте“ в подкрепа на семейство от Видинско

„Приятели, помагайте“ в подкрепа на семейство от Видинско 26-годишна майка от видинското село Бело поле гледа двете си деца без доходи в полуразрушена къща. Няма вода, а заради мизерните условия у дома им, децата не посещават градина и училище. За да не бъдат отнети от майката, създателят на платформата „Приятели, помагайте“ Лео Кадели организира кампания в подкрепа на Таня.
Необходима са средства и материали за ремонт на дома. В страницата на групата в социалната мрежа е описал от какво има нужда семейството, както и начина, по който може да се помогне. 
„Търся някаква строителна фирма, която да съдейства с материали или каквото и да е било. Въпреки че случаят стана доста популярен, подкрепата засега е малко, и то от Америка. Едни приятели от там изпращат около 300-400 долара, които засега са нищо. Около 5 200 лева са само материалите, ако трябва и да се плати ремонтът на къщата, ще са необходими двойно. Трябва да прекараме вода, да направим баня, нова кухня. Ако имаме материалите, ще се ангажирам с някои приятели доброволци да ремонтираме, да не плащаме труд.“ 
За случая в Бело поле Лео разбира от съседка на Таня, която изпратила видео. Призовава за позитивизъм в отношението към нея и казва, че майката прави за децата всичко според силите си.
„Децата трябва да са с майката“, казва Лео Кадели и допълва, че ще помогне за по-добри битови условия в дома им.
От общината също опитват да помогнат на Таня. Жената вече е регистрирана в Бюрото по труда и ще бъде назначена на работа по програма за заетост.
„Тя живее сама с двете деца. Включена е в програмата „Топъл обяд", а децата трябва да получават храна в детската градина или училището. От социалната дирекция увериха, че от своя страна ще задействат процедурата, за да може да получава тя тези, макар и минимални социални помощи, както детските. Кандидатстваме с програми, при първа възможност ще я вземем на работа. Сега подготвяме такава програма за младежи до 29-годишна възраст. Аз съм убеден, че ще ѝ помогнем. Щя я назначим на работа за 6 месеца на осемчасов работен ден“, каза  кметът на Ружинци Александър Александров. 
Подкрепата за семейството на Таня продължава, казва Лео Кадели. Важно е да се помогне преди зимата.
„Аз съм сигурен, че ще съберем някакви средства, дори да не са всичките. Проблемът е, че не можем да чакаме зимата. Трябва спешно да помогнем.“ 
При посещението си в Бело поле преди седмица Лео успява да откара електроуреди за кухнята и хранителни продукти. 
Желаещите да помогнат могат да посетят платформата „Приятели, помагайте“ във Фейсбук. 
07.11.2018, 10:10 часа
3632 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha