Полицията в Барселона евакуира частично гарата заради подозрителна тока на колан

Полицията в Барселона евакуира частично гарата заради подозрителна тока на колан Жена, пренасяща колан с катарама, приличаща на граната, във влака от Барселона до Мадрид, предизвика паника, принуждавайки гарата да бъде частично евакуирана, имаше и закъснение на железопътния транспорт, съобщи БГНЕС. 
Полицията в Барселона каза, че били посъветвани от персонала по сигурността на главната гара, тъй като бил забелязан при сканирането „обект, който би могъл да бъде взривно устройство", заяви говорител на АФП.
Повечето испански гари изискват пътниците, които се качват на влаковете, да пускат багажа си през скенери.
Снимка на сканиран багаж, публикувана в Twitter от полицейските сили на Каталуния, показваше нещо, много наподобяващо на граната.
Полицията впоследствие евакуира два високоскоростни влака на гара Барселона, но не намери нищо, каза говорителят.
"Тогава видяхме, че този човек може да бъде във влак в Мадрид. Предупредихме националната полиция", добави той.
В испанската столица полицията заяви, че е създала зона за сигурност на част от платформата на гарата "Аточа", която е била мястото на един от най-лошите терористични атаки в Европа през 2004 г., когато 191 души бяха убити при експлозии в пътнически влакове.
Когато пристигна „опасният“ влак полицаите провериха предизвикалия паника багаж и се оказа, че „гранатата“ е просто тока на колан, изглеждаща подозрително, каза говорителка на полицията.
Остава неясно защо полицията в Барселона е позволила на пътника да се качи на влака, след като е била разтревожена от съдържанието на багажа му.
07.11.2018, 15:36 часа
500 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha