Йордан Цонев: Министрите на Патриотите трябва да бъдат извадени от властта

Йордан Цонев: Министрите на Патриотите трябва да бъдат извадени от властта „Искаме излизане на националистите от властта, демонтаж на управленската конструкция и отиване на предсрочни избори”, заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ДПС и член на ръководството на движението Йордан Цонев. Той посочи, че офертата на партията да подкрепи правителство на малцинството, съставено от ГЕРБ, не е валидна в момента.
„Не оспорвам думите на своя колега Хамид Хамид (също в сутрешния блок на NOVA – бел. ред.). Казвам, че такава оферта ДПС не е отправяло”, заяви Йордан Цонев.   
Цонев заяви, че целта на ДПС е предсрочни избори, защото „този парламент е с изчерпан ресурс и в рамките на този парламент едва ли би могло да се създаде друг тип мнозинство и друг тип управление”.
„Игри с кворума няма. Това е парламентарен инструмент за постигане на политическите цели.", каза депутатът. В същото време Цонев обясни, че когато някой от внесените законопроекти е част от тяхната програма и когато има кворум, партията ще участва в дебатите и гласуването.
07.11.2018, 15:52 часа
315 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha