Музеят в Монтана с приз от международен форум

Музеят в Монтана с приз от международен форум Регионалният исторически музей в Монтана получи престижна награда. Тя бе връчена по време на „Панаира на музейните изложби“ в Русе. За България това е единственият по рода си международен музеоложки форум с вече утвърден авторитет. 
„Музеят участва с две концепции в категорията „Самостоятелна мобилна изложба“, съобщи директорката д-р Ваня Иванова. Тя допълни, че първата идея, която не е наградена, е свързана с конкурса за детска рисунка по време на празниците на духовите оркестри „Дико Илиев“.
Историческият музей в Монтана спечели награда за авторова концепция на мобилна изложба с работно заглавие „Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев“ в Монтана и културната история на България“.
"Идеята е върху винили за всяко едно от изданията на фестивала да се представят по-характерни моменти в снимки... В друг тематичен компонент, който сме кръстили "Знаци и символи", сме предвидили да се експонират плакети, авторски статуетки, грамоти, значки, баджове, плакати, покани, всичко, което е свързано с тези знаци и символи на Дикоилиевите празници." 
Наградената концепция за мобилна изложба на историческия музей в Монтана ще се превърне в реалност през месец май на следващата година. 
07.11.2018, 16:06 часа
963 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha