Митничари удариха със солени актове бензиностанциите на Николай Езекиев във Враца

Митничари удариха със солени актове бензиностанциите на Николай Езекиев във Враца Митничарите удариха със солени актове двете бензиностанции на Николай Езекиев във Враца, научи агенция BulNews. Наказателното постановление е издадено от началника на митница Лом на 28 май тази година и е за нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Наложената санкцията на „Феникс Петролеум“ е в размер на 26 855.52 лева, като стоките, предмет на нарушението, са отнети в полза на държавата. Освен това дружеството е било лишено от право да упражнява търговска дейност за срок от четири месеца в два търговски обекта - на улица „Шипка” №6 и на бул. ”Мито Орозов” №63.
Езекиев обжалвал наложеното наказателно постановление във врачанския районен съд, като го определил като неоснователно и незаконосъобразно, но магистратите отрязали мераците му и потвърдили наказателното постановление.
От документите по делото става ясно, че на 31 юли миналата година в митницата в Лом бил получен сигнал, че с един и същ акцизен данъчен документ, издаден от „СЕЙТ” ЕООД и получател „БСБ ОЙЛ” ЕООД за доставка на дизелово гориво, са продавани горива в различни бензиностанции в страната. Така митническите служители направили проверка на двете бензиностанции. При проверка на наличните количества горива се оказало, че в двата обекта на Езекиев има акцизна стока „тежко масло” – газьол, с общо количество – 20 786 литра, съдържащ биодизел с тегловно съдържание на сяра по-малко от 0,001%, за което съгласно закона се дължи акциз, за което му е съставен акт за установяване на административно нарушение. В хода на делото Езекиев не представил поисканите подробни данъчни документи, показващи платен акциз за наличното гориво. Езекиев представил само оправдателен копие на документ за начислен акциз. На него в графите „Количество”, „Дата на получаване” и „Потвърждение за получаване на мястото на доставка”  не било отбелязано нищо.
Решението на магистратите от районния съд във Враца може да се обжалва пред Административния съд във Враца.     
 
08.11.2018, 08:40 часа
9157 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha