Убиецът на Виола от Лом иска по-леко наказание

Убиецът на Виола от Лом иска по-леко наказание

Стефан Станев, който уби приятелката си Виола Николова от Лом, е обжалвал присъдата си от 22 години и 6 месеца затвор пред Върховния касационен съд. Делото е насрочено за 28 ноември и ще се гледа от състав на І-во наказателно отделение.
Той бе осъден на 22 г. и половина решетки от Софийския апелативен съд през май. Преди това Софийският градски съд му даде 25 г., защото Станев призна вината си и делото се гледа по съкратената процедура.
Мъжът е подсъдим за жестокото убийство на приятелката си на 23 юни м.г. Той бил надрусан с коктейл от 4 вида дрога. След скандал с Виола грабнал стик за голф, съборил я на земята и почнал да я души. После я колил с 3 кухненски ножа. Един от тях се счупил и острието останало забито в шията на жената.
След убийството Стефан викнал приятелка в дома си, показал й трупа на Виола и отпътувал за Созопол.
По пътя качил на стоп 35-годишната Венера Лазарова и 8 г. по-младия Звездимир Ташев. Край ямболското с. Зимница извадил метален бокс, измъкнал Ташев от седалката до шофьора и почнал да го удря. От побоя се спукала околоочната ябълка на мъжа, а Лазарова успяла да вземе багажа и да избяга.
Преди да убие Виола, срещу Станев е имало 4 жалби за тормоз от бившата му съпруга. Срещу него има и разследване за опит за убийство на съкилийник с химикалка.

08.11.2018, 12:31 часа
1411 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha