Ето какво трябва да ядем ако страдаме от акне

Ето какво трябва да ядем ако страдаме от акне Правилното хранене е важен компонент в борбата срещу акнето. Експерти представиха 8 продукта, които могат да помогнат да се отървете от акнето.
Диета за борба с акнето
Според експерти възпалената кожа, причинена от промените в структурите на пилосебацията, е характерна за юношеството и най-често преминава самостоятелно. Ако този проблем се задълбочи, има продукти, които ускоряват унищожаването на ужасяващите пъпки. 
Препоръчват се продукти от комплексни въглехидрати: грах, боб и зеленчуци. Трябва да се избягват простите въглехидрати от тестени изделия, бяло брашно, ориз и захар. Цинкът регулира метаболизма и нивата на хормоните, така че трябва да заредите диетата си с тиквени семки и кашу, говеждо и пуешко, леща и морски дарове.
Ниските нива на витамин А са пряко свързани със състоянието на кожата, поради което диетата трябва да бъде допълнена с риба, сирена, яйца и сладки картофи. Витамин Е предотвратява образуването на белези, което увеличава еластичността на кожата. Намира се в такива продукти като: пшеничен зародиш, лешници, бадеми, мазна риба, авокадо. 
Омега-3 ненаситени мастни киселини са жизненоважни за организма. Те се намират в мазните риби, ленените семена, яйцата. Благоприятстват чревната микрофлора пробиотиците, които оказват влияние върху външния вид. Така че трябва да се добавят към диетата кефир, кисело зеле, краставици, сирене, кисело мляко.
Плодове, портокали и грейпфрути, киви, броколи, брюкселско зеле, манго, ягоди и боровинки, зеленчуци, домати ще помогнат да се преодолее този проблем, тъй като те съдържат витамин С. Витамин В3 (ниацин) притежава детоксикационни свойства. Може да се добави чрез месото, рибата, бобовите растения, семената, млякото и зелените листни зеленчуци. 
Същото важи и за витамин B5. Експертите съветват продукти, които увеличават кръвната захар и инсулина: захар, бяло брашно, преработени храни и пържени храни категорично да се избягват.
11.11.2018, 14:00 часа
1489 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha