Кикбоксьорите от СК „Победа”/Враца/ спечелиха купата на АЕЦ „Козлодуй”

Кикбоксьорите от СК „Победа”/Враца/ спечелиха купата на АЕЦ „Козлодуй” Състезателите от врачанския клуб по кикбокс „Победа” завоюваха най-много медали в международния турнир по кикбокс за купата на АЕЦ „Козлодуй“ и спечелиха купата. Малки и големи кикбоксьори от различни клубове в страната и чужбина мериха сили на два ринга. Събитието се проведе в спортната зала „Христо Борисов“ в Козлодуй.
Във втория международен турнир по кикбокс за купата на АЕЦ „Козлодуй“ взеха участие близо 140 състезатели от пет държави – Гърция, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и България. Много емоции, викове, препълнена зала със зрители, куп медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха второто издание на отворения шампионат по кикбокс на ринг в стил „Лоу-кик“.
Турнирът се проведе в рамките на съботния ден, в който се изиграха близо 130 мача във всички възрастови групи – от 7 годишни до мъже и жени. Домакин и организатор бе спортен клуб „Златните момчетата“ в лицето на неговия председател Георги Вачев. Екип от професионални съдии и рефери на Българска конфедерация по кикбокс съблюдаваха за правилата по време на мачовете.
Бойците на СК „Златните момчета” се представиха повече от блестящо и спечелиха куп медали. Аделина Тенева за пореден път показа, че няма конкуренция и стана шампион при момичетата в категорията до 50 кг. Ирина Комарова се нареди на второ място в категорията при 13-14 годишните.
При мъжете Денислав Иванов стана първи в категория до 81 кг. при юношите старша възраст, а Богдан Никифоров за пореден път демонстрира завидни умения в кикбокса и отвя конкуренцията в категорията до 67 кг. при мъжете. Той се състезава първо срещу С.Танчев от СК „Спартак” /Пазарджик/,  а на финала се изправи срещу съперника си от Перник и го победи безапелационно, като след мача получи и поздравления от националния треньор на Сърбия за добрата техника.
Малките кикбоксьори от атомната столица също се представиха добре и бяха аплодирани бурно от многобройната публика в залата. За всички шампиони на ринга бяха подсигурени медали, грамоти и купи, както и предметни награди. Този шампионат ще остане в историята на бойните спортове в града като такъв, който успя да препълни с публика спортната зала. Надпреварата продължи от сутринта на съботния ден до тъмно. Най-зрелищната битка беше последната, в която мериха сили българин и сърбин в най-тежката категория над 91 кг. Спортната зала се „тресеше” от виковете на многобройната публика, огласяща с възгласа „Българи, юнаци!”. Българският състезател по кикбокс победи своя противник от Сърбия.

Снимки:Козлодуй-бг.инфо
11.11.2018, 15:03 часа
1976 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha