Температурите падат, идва застудяване

Температурите падат, идва застудяване През следващото денонощие със слаб до умерен вятър от североизток ще прониква студен въздух.Над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност и намалена видимост. На отделни места ще преръми. През нощта предимно ясно, а през деня - предимно слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана.
Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, малко по-високи в източните райони. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 18 градуса.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места преди обяд и мъгливо. На отделни места ще преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 15 -16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен, по билата силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември - още малко ще се повиши.
В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.
През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите.
В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места през първия ден ще има и превалявания от дъжд, в планините - от сняг.
12.11.2018, 15:15 часа
753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha