Арман Бабикян за протестите: Бойко Борисов отново се скри

Арман Бабикян за протестите: Бойко Борисов отново се скри Винаги има обичаен заподозрян за протестите. От изказването на Цветанов днес се оказва че действията, които са видели на улицата вчера, били опит за дестабилизация. Има ново поколение, което не е съгласно с начина на управление. Борисов бяга от разговор с народа си, коментира в предаването "12+3" експертът по политически пиар Арман Бабикян.
"В някаква степен започна кризисният пиар, макар че не знам доколко е ударно, тъй като в крайна сметка се избират познати подходи. Веднага се появиха хора, които да обясняват, че тези протести са провокирани, инспирирани, организирани от БСП. Има обичаен заподозрян за всеки един протест, независимо дали хората, които са излезли на улицата, са десни, леви, социално слаби, социално силни. Нормално е всичко това да се прикачва към друг център, който желае властта в страната и обичайно това е "Позитано" 20", отбеляза Бабикян. 
Наличието на много млади хора сред недоволните показва, че има ново поколение, което иска различен начин на управление, посочи експертът.
"Показва, че има ново поколение, което не е съгласно с начина на управление, не толкова с този, който управлява. Въпросът не е толкова "кой", въпросът е "как". Това поколение има претенции именно към начина за упражняване на властта, която мисля, че е доста по-различно от това, което са свикнали да обсъждат управляващите или да използват като контраофанзива, пращайки платените си говорители по медиите. Защото ние не видяхме дефинирана политическа теза за това кое е алтернативата, как тя трябва да изглежда. Видяхме един протест, който е знак по-скоро за недоволство, отколкото знак, представящ ни алтернатива".
"Този протест не е единствено и само срещу ГЕРБ, а срещу всеки, който би бил на власт и би упражнявал властта по този начин. Затова е много грешно да се смята, че някой протестира конкретно и само срещу ГЕРБ, въпреки че протестът е точно срещу тях, тъй като те представляват статуквото в последните 8 или 9 години. Но същия протест биха срещнали на улицата и от "Позитано", и от която и да е от опозиционните сили, ако по този начин се държат във властта. А начинът е недиалогичен, както виждате, следват обвинения, а не разговор. Само вижте на изказването на Цветанов днес, оказва се, че действията, които са видели на улицата вчера, били опит за дестабилизация", допълни Арман Бабикян.
"Министър-председателят отново се скри. За пореден протест Бойко Борисов бяга от отговори, бяга от разговор с недоволните и обикновено се намира в чужбина. Един човек държи властта и той се нарича Бойко Борисов, и именно той бяга от разговор с народа си", коментира Бабикян липсата на премиера Бойко Борисов при протестиращите.
12.11.2018, 15:52 часа
1171 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha