Тръгна делото срещу Мирослав Боршош

Тръгна делото срещу Мирослав Боршош Тръгна делото срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Той и председателят на Съвета на директорите в НДК Валентин Кръстев са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, безстопанственост и сключване на неизгодни сделки. Според прокуратурата двамата са изразходвали над 3,4 милиона от отпуснатите пари за ремонта на НДК не по предназначение.
През юни делото срещу тях бе върнато на прокуратурата заради множество нарушения, неясноти и противоречия в обвинителния акт. Днес защитата им отново поиска връщане на делото, пак по същата причина. Според адвокат Даниела Доковска в обвинителния акт се твърди, че Боршош платил авансово пари на фирма, а неясно защо прокуратурата отчела това като присвояване на средства. По думите й подобно противоречие блокира правото на защита на Боршош.
Съдия Стефан Милев обаче заяви, че въпросът ще бъде изяснен по същество в хода на делото. Съдът конституира като частни ищци и финансовото министерство и НДК, като двата им иска са за близо 4 млн. лева. Делото трябва да продължи на 14 януари с разпит на свидетели. 
12.11.2018, 16:35 часа
996 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha