Времето днес бъде предимно слънчево, с максимални температури до 18°

Времето днес бъде предимно слънчево, с максимални температури до 18° Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, малко по-високи в източните райони. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в крайните югозападни райони до 18°, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември - още малко ще се повиши. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места преди обяд и мъгливо.
На отделни места ще преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-12°. Температурата на морската вода е 15-16°. В
ълнението на морето ще бъде 2-4 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен, по билата силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 3°.
В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.
През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите.
В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места през първия ден ще има и превалявания от дъжд, в планините - от сняг; количества - несъществени. В петък, с продължаващото понижение на температурите, в Добруджа и Лудогорието е възможно да превали сняг. Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1° и 4°, максимални - между 6° и 11°.
13.11.2018, 07:42 часа
683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha