Разкриха хитър мошеник, преметнал известния художник Георги Паунов с картини за хиляди левове

Разкриха хитър мошеник, преметнал известния художник Георги Паунов с картини за хиляди левове Полицията е заловила измамника, преметнал известният български художник Георги Паунов-Паунеца и задигнал картините му, съобщиха от полицията. Той е сгащен, докато извършвал нова схема в столицата, опитвайки се да продаде произведенията на изкуството.
Както BulNews.bg съобщи, преди дни Паунеца подал сигнал в полицията, че е станал жертва на измама. Той заявил, че 70 от картините му били откраднати от хитър мошеник, който се представял за негов братовчед. След като успял да заблуди художника, че са родственици, той в продължение на 2 седмици прибрал творенията му под предлог, че ще ги продаде. След известно време телефонът, по който контактувал с Паунов, бил изключен и схемата лъснала.
По данни на артиста, произведенията са на стойност около 35 000 лева.
След проведено разследване полицията хванала следите на мошеника. В София било засечено лице, което се представя като Георги Паунов, и е направило опит да продаде част от картините в магазин на бул. "Македония". Криминалисти от 6-то РУ към СДВР нахлули в жилище наблизо, собственост на 65-годишната Жасмина С., където е заловен 69-годишният Младен М. от Плевен. Именно той е заподозрян като лицето, представило се за художника.
В апартамента са намерени 20 картини от маслени бои, подписани от Паунов, които са предадени доброволно. Къде са останалите произведения на изкуството и дали вече са продадени от измамника, не се посочва.
Георги Паунов-Паунеца е от Вършец, но от години живее във Франция. Той е познат на любителите на изкуството с майсторството си при създаването на картини с маслени бои. Има зад гърба си десетки самостоятелни изложби, а негови произведения притежават частни колекционери от България, Германия, Франция, САЩ, Великобритания и други, както и множество галерии.
 
13.11.2018, 09:28 часа
6546 1
Коментари

Пецко

13.11.2018, 12:37 часа
браво на полицията браво едно добро сте направили гордея се с вас
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha