Огромен скандал със строежа на спортната зала във Враца! Срокът изтече, а от месец никой не работи на обекта

Огромен скандал със строежа на спортната зала във Враца! Срокът изтече, а от месец никой не работи на обекта Афишираната като новото спортно бижу на Враца зала в двора на училище „Христо Ботев“ се превръща в скандала на годината, установи проверка на агенция BulNews. На 31 май в тържествена обстановка бе направена първа копка на обекта, който по предварителните планове на общината трябваше да е готов до края на октомври. В средата на ноември обаче на мястото, където трябваше величествено да стои новото спортно съоръжение, стърчат само няколко бетонни колони и по всичко личи, че строежът няма да бъде завършен поне до пролетта на следващата година.
Разследване на медията ни установи, че избраната от общината чрез пряко договаряне фирма изпълнител „Каримпекс 1“ досега не е изграждала толкова голям обект. Дружеството има опит, но той е в полагането на водопроводи и канализация и е истинска загадка как изобщо е спечелило обявената процедура за харченето на 1 816 549.90 лева народни пари.
Наблюдателни врачани твърдят, че от началото на строежа на него не са виждали повече от 5 работника, които често се сменяли. Някои говорят, че от фирмата не им плащали и затова си тръгват, но на този етап не е ясно дали това е така. Все пак обаче трябва да има някакво обяснение защо на обекта са се сменили хора от Дупница, Бяла Слатина и Криводол, а работата все не върви и не върви. 
Официално от общинската администрация оправдаха голямото забавяне с проблем в документацията, в която не бил отразен минаващ под терена водопровод. Той бе преместен, но това не даде тласък на строителните дейности. Нещо повече - от близо месец на обекта не се строи и досега никой не е обяснил какво се случва там. Едни твърдят, че кметът на Враца е издал заповед за спиране на дейностите, а други коментират за проблеми с финансирането и голямо забавяне при изплащането на фактура на „Каримпекс 1“.  Има и такива, които разказват, че дружеството е усвоило вече 500 бона и иска авансово още 200, но не му ги дават, защото не може да оправдае получената сума. 
Скандалът със строежа на спортната зала в двора на училище „Христо Ботев“ е огромен. Ставащото дава ясна представа на обществото как се печелят обществени поръчки и преки договаряния в общината и липсата на каквато и да е отговорност от членовете на комисии, които провеждат подобни процедури. Любопитното е какво оправдание за грандиозния провал ще дадат общинарите, които са взели решението очевидно неподходяща фирма да гради новата спортна зала? Всеки един от тях е честен, неподкупен, с голям стаж в своята област и с отлична репутация в обществото, така че няма да им е трудно да се защитят.
Още отсега е ясно, че гръмналият балон за новата придобивка ще бъде използван по време на предизборната кампания, като доказателство за задкулисни практики при определянето на изпълнителите на обществени поръчки на община Враца. Резултатът от това ще видим след една година…
13.11.2018, 11:08 часа
11415 10
Коментари

ГОРКАТА ВРАЦА

14.11.2018, 16:19 часа
Сега КМЕТА е на ход.Да каже защо не се работи, без да дава наивни оправдания за проектни проблеми и някакъв водопровод.Май ще се налага с парите от рушвета да се довършва обекта.

1111111

13.11.2018, 22:37 часа
типична герберасастка схема. А да не говорим че даже и да я построят , за какво ще е тази зала при положение че има демографска катастрофа. Ако искат гербрастите и САНТЯГО БЕРНАБЕУ да построят във Враца , ще има ли деца да играят в нея????

Още един бесен

13.11.2018, 17:50 часа
Кой е дал разрешение за строеж на тази зала в двора на училището?? ...т.е., училището е вече без двор. На тези от Общината, мозъците им са сигурно в гъза. То затова Враца вече е със затихващи функций. По напред Бузов пишеше много за некадърния кмет.

787878

13.11.2018, 17:45 часа
Пунта Мара върти големите пари между училища и детски градини.

муси русата

13.11.2018, 17:23 часа
Супер Марио върти всички обществени поръчки може и магаре да направи да спечели по зоркия поглед на К.К.

баце

13.11.2018, 12:43 часа
кмета също строи къща и за там трябват пари

Momchil

13.11.2018, 12:31 часа
ей затова ще сме зле от цяла БГ че крадем с гъза си народни пари и затова града ни е зле защо една Монтана където е на 20 км от нас са по добре във всичко има работна ръка строй се постоянно а ние кво тука крадем крадем и все безработни ходим ДО КОГА

ЕдинЧовек

13.11.2018, 11:54 часа
Какво очаквате?Кинтите са разпределени.За това е почнал строежа.Почваме значи един фалшив проект,делим си едни кинти,а ония дето не си дояждат,да не ни досаждат!К.К. да си ходи.Жалко подобие на кмет и човек.Срам ме е,че съм врачанин!!!

Познавач

13.11.2018, 11:33 часа
Говори се, че от първите 500 бона е платен рушвета и фирмата останала без оборотни пари за строежа. Някой е взел парите и е казал, че ще види...

Вбесен гражданин

13.11.2018, 11:32 часа
Оставка! Стига подигравки с бедния врачанин.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha