Ученици от СУ „Христо Ботев” във Враца участваха в работна среща по „Еразъм+”

Ученици от СУ „Христо Ботев” във Враца участваха в работна среща по „Еразъм+” Ученици от СУ „Христо Ботев” Враца отново участваха в работна среща по програма „Еразъм+”, финансирана от Европейската комисия. Този път проектът „ЮНЕСКО: Световно културно и природно наследство” събра партньорите от Чехия, Италия, Португалия, Франция и България     на остров Реюнион – отвъдморски департамент на Франция. Намиращият се в Индийския океан тропически остров беше домакин на учениците, които представиха намиращи се под закрилата на ЮНЕСКО обекти в собствените им страни. Те работиха и по създаването на брошура, която ще съдържа всички представени по време на действието на проекта обекти. 
По време на престоя си партньорите имаха възможност да посетят и да се запознаят с обекти от световното културно и природно наследство, намиращи се на острова. Вулканичният му произход обуслови и практическата насоченост на дейностите – проучване на вулкана Питон дьо ла Фурнез и най-вече поход в циркуса Мафат. Тропическите температури не попречиха на планинския преход, чието трасе водеше през реки и пътеки, разкриващи великолепни природни гледки.
Като част от програмата домакините ни представиха и танците малойа заедно с традиционната креолска музика. Ритмите и необичайните музикални инструменти са част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.
И след невероятното преживяване, което тропическият рай предостави на учениците, работата продължава. След презентиране на стария Несебър, Рилския манастир и Национален парк „Пирин” учениците от СУ „Христо Ботев” Враца обмислят кои обекти ще представят през настоящата учебна година на следващите работни срещи, които ще се проведат на остров Мадейра и във Враца.
 
13.11.2018, 11:48 часа
751 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha