БЧК-Враца помага на бездомни хора

БЧК-Враца помага на бездомни хора "Шанс за хората без дом" е поредната кампания на Български червен кръст - Враца, с която помагат на нуждаещи се. Вече 6 години организацията дарява хранителни пакети на бездомни от града. Хуманната кауза продължава и тази година, като от 1 ноември 6 души получават храна всеки вторник и петък и е възможно броят да нарасне, каза председателят на червенокръстката организация във Враца Гергана Михалчева.
"През всичките тези години финансирането се получава от Национален съвет на БЧК, с изключение на миналата година, когато Областната организация във Враца, заедно с огромната подкрепа на Ротари клуб, успяхме да изпълним програмата самостоятелно... С течение на времето сме обгрижили много хора. Имаме картотекирани 77 бездомни лица. В последните години групата, която се оформя като трайно бездомни, са между 12 и 15 души. Проследихме състоянието на бездомните хора, които преди сме обгрижвали. Голяма част от тях са в чужбина. Имаме и няколко починали хора."
Бездомните получават готова за консумация храна. Хранителните пакети са с 6 ястия. Кампанията ще продължи и през месеците декември и януари, докато приключи финансирането.
13.11.2018, 13:41 часа
760 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha