Ученичка от Вършец се нареди сред най-добрите в конкурса "Будителят си ти"

Ученичка от Вършец се нареди сред най-добрите в конкурса "Будителят си ти" Дванадесетокласничка от средно училище "Иван Вазов" във Вършец е сред 10-те най-талантливи автори, отличени в националния конкурс "Будителят си ти", който се проведе в София. Мария Митрова участва с есе на тема "Добрите дела са около нас".
"Не трябваше да говориш за старите будители, а как самият ти си будител. Повечето хора казват, че будителите не съществуват, което не е така. Всеки един от нас е будител. Писах за 11 дела, дарителски кампании, които сме организирали нашето училище. Направихме си клуб преди 4 години, който кръстихме "Добротворци". Най-много помагаме на деца в неравностойно положение и от социално слаби семейства", каза Мария Митроваза своето участие в конкурса.
Жури на конкурса са репортери, телевизионни водещи и литератори. Те подбират 10-те най-добри есета, сред които и това на Мария Митрова. Точно класиране няма, каза още талантливото момиче от Вършец.
"Нямаме строго определени позиции. Казаха, че всеки един от нас е победител."
Това е 18-ата награда за Мария Митрова от национален конкурс. Преди тази победа тя печели конкурса на Ловно-рибарското сдружение на България.
Мария Митрова смята да продължи образованието си тук, в България. Тя се е насочила към няколко специалности, сред които право, международни отношения и журналистика. 
13.11.2018, 14:10 часа
596 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha