Ученици от ППМГ – Враца в топ 10 на международно състезание по информатика

Ученици от ППМГ – Враца в топ 10 на международно състезание по информатика И тази година възпитаниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца се представиха подобаващо на международното състезание по информатика и компютърна грамотност „Бобър“. Участниците бяха разделени в две възрастови групи 6-7 клас и 8-9 клас. Състезателната тема включваше 18 интересни „проблема“ за логическо мислене и съобразяване, които трябва да бъдат решени за 30 минути По резултат четирима участници от групата 8-9 клас на ППМГ – Враца са в ТОП 10 на националното класиране.
Георги Цветелинов Игнатов е първи по резултат и е класиран на 1-во място, след него са Стивън Василев Василев – 5 резултат, Никола Рашков Николов – 6 резултат и Георги Димитров Господинов – 10 резултат.
У нас състезанието се организира от Съюза на математиците в България, Института по математика и информатика към БАН и с подкрепата на МОН.
Ръководството на гимназията поздравява отбора на младите информатици и изказва специална благодарност на техните учители: Станислава Каменова и Илонка Вутова - по информатика и учителите им по математика – Максим Йорданов и Цветанка Василева.
13.11.2018, 14:29 часа
930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha