Безумна мярка! От МВР искат шофьорските ни книжки да стоят на таблото на колата

Безумна мярка! От МВР искат шофьорските ни книжки да стоят на таблото на колата От МВР предвиждат приемането на мярка, която задължава всеки шофьор да държи шофьорската си книжка на таблото на колата. Това стана ясно днес по време на заседание на областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Враца. Безумната мярка е накарала членовете на комисията да останат недоумяващи с отворена уста и да не приемат предложението без допълнителни разяснения.
По време на дебатите се изказали различни тези срещу предложената за налагане мярка, сред които и фактът, че по този начин се нарушава Закона за защита на личните данни. Реално с налагането на новата мярка всеки случаен минувач ще може да види персоналната информация на документа.
Според МВР с мярката се цели подобряване на безопасността на движението, като така лесно можело да се установи дали въпросният водач има свидетелство за управление на МПС. Факт е обаче, че всеки може да сложи някаква измислена книжка на таблото в колата си и това нововъведение по никакъв начин няма да реши проблема с катастрофите или да накара шофьорите да бъдат по-внимателни на пътя.  
Мярката е част от доста по-голям пакет с мерки, който са били изпратени в началото на ноември до областната комисия по безопасност на движението. Днес всички други мерки са били приети без забележки, като само тази е изумила комисията, която е излязла с предложение до МВР да направят прецизиране на текста и да пояснят какво точно имат в предвид изречението: „Водачът е длъжен когато влезе от автомобила да извади шофьорската си книжка и да я постави на видно място, преди да потегли“. 
 
13.11.2018, 14:58 часа
7446 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha