Край на топлата есен, идва студ и сняг

Край на топлата есен, идва студ и сняг През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. По-съществени временни разкъсвания на облачността ще има над Западна България. На отделни места, главно във вечерните часове ще превали дъжд. През нощта ще е почти тихо, през деня ще се появи слаб, в западната част на Дунавската равнина - до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните - между 10-15 градуса, в крайните западни райони до 17-18 градуса.
Над Черноморието ще е облачно, на места преди обяд и мъгливо. На отделни места ще преръми. Ще духа слаб северен вятър. По-студено, с максимална температура на въздуха между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще е по-често значителна, с повече слънце над масивите от Югозападна България. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен север-северозападен вятър. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите. В четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. В петък с продължаващото понижение на температурите на отделни места в Северна и Източна България е възможно да превали сняг, несъществени количества. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максимални - между 6 и 11 градуса.
13.11.2018, 15:08 часа
1174 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha